Agenda

 • VVN Opfriscursus Verkeersregels in Hazerswoude Rijndijk

  Tijd om uw verkeerskennis bij te spijkeren! “We willen bereiken dat het over tien jaar heel vanzelfsprekend is dat je elke paar jaar even test hoe je kennis van de verkeersregels ervoor staat” vindt Liesbeth Spies, naast burgemeester van Alphen aan den Rijn ook voorzitter van Veilig Verkeer Nederland.

  Kom donderdag 22 maart a.s. naar de gratis opfriscursus in Pleyn ’68, Hazerswoude-Rijndijk.
  Aanvang: 20.00 uur. De cursus duurt tot 22.00 uur.
  Presentatie: M. Fluit, Verkeersadviseur.

  Tijdens de cursus kunt u aan de hand van een aantal verkeerssituaties uw kennis van de verkeersregels testen. Naast verkeersregels en verkeerstekens wordt ook aandacht besteed aan de inschatting van risico’s in het verkeer. Ook bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen over specifieke situaties in de gemeente. Cursisten die zich inschrijven kunnen desgewenst vooraf probleemsituaties in hun (woon)omgeving opgeven.

  Meer informatie is te vinden op www.vvn.nl/opfriscursus en www.alphen-aan-den-rijn.vvn.nl.

  Meld u zich wel van tevoren aan met een e-mail aan jos.ploum@gmail.com of telefonisch 06–57563343 (Jos Ploum) of 06–24902901 (Onno Kelterman). Reageer snel: het aantal plaatsen is beperkt!

  Dit college is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp en wordt u aangeboden door Veilig Verkeer Nederland, Gemeente Alphen aan den Rijn, Wijkcomité Groenendijk en Stichting Actief Rijnwoude.

  meer

 • Caravankeuring

  <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 19px; color: rgb(68, 68, 68); font-family: open-sans, sans-serif; font-size: 14px;">Zaterdag 31 maart 2018 kunt u uw caravan weer GRATIS laten keuren. Deze keuringen worden altijd druk bezocht, dus houd de agenda en de plaatselijke kranten goed in de gaten en meld uzelf tijdig aan.</p>

  meer

 • Infoavond verkeersexamen

  Voor alle vrijwilligers bij het praktisch verkeersexamen wordt woensdagavond 11 april 2018 een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin iedereen uitgebreid informatie ontvangt over de werkzaamheden en observatieposten tijdens het examen en de verkeershandelingen en -gedragingen die aldaar van de examenkandidaten beoordeeld moeten gaan worden.

  meer

 • Praktisch verkeersexamen

  Vrijdag 13 april 2018 kunnen de kinderen uit groep 7 of 8 van basisscholen uit Leerdam en omstreken weer deelnemen aan het jaarlijkse fietsexamen.

  meer

 • Prijsuitreiking beste schoolprestatie

  De basisschool die aan het VVN praktisch Verkeersexamen heeft deelgenomen en waarvan de leerlingen gemiddeld het minste aantal strafpunten hebben behaald, kan woensdag 18 april 2018 een prijs voor de 'Beste schoolprestatie' in ontvangst nemen.

  meer