Scootmobielcursus

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Als u een lichamelijke beperking heeft of minder goed ter been bent, is een scootmobiel een uitkomst om uzelf gemakkelijker te verplaatsen in het verkeer.
Toch kan deelname aan het verkeer soms een heel waagstuk zijn. Door leeftijd, het gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen overzicht en reactievermogen achteruitgaan.
Daarbij komt dat de verkeersregels met enige regelmaat veranderd worden. Met als gevolg dat nogal wat scootmobielgebruikers zich onzeker voelen in het verkeer.

Deelnemen aan de scootmobieltraining

Een scootmobieltraining bestaat uit een aantal onderdelen, zoals een theorieles (bijvoorbeeld over de plaats op de weg van de scootmobiel), een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. Per regio kan de inhoud van de scootmobielcursus verschillen.

Rijwijzer met uw scootmobiel

Het theorieboek 'RijWijzer met uw Scootmobiel' beschrijft op een heldere manier de theorie van verkeersregels voor bestuurders van een scootmobiel of van een gehandicaptenvoertuig met motor. U vindt er handige tips en overzichttekeningen van verschillende verkeerssituaties. Dit kan dienen als handig naslagwerk - in het algemeen of bij een scootmobielcursus - en is te bestellen in onze webshop.

Cursus bij u in de buurt?

Wilt u weten of er een Scootmobielcursus bij u in de buurt is?  In de bijlage vindt u detot nu toe geplande cursussen in Zuid-Holland.

 

BijlageGrootteFormaat
170110 Overzicht ZH Scootmobiel 2017.pdf207.22 KB.pdf
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.