Voor senioren

Het verkeer verandert, telkens een klein beetje. Belangrijk dus om op de hoogte te blijven van de actuele verkeersregels. Kies voor de manier die u het meeste aanspreekt.

1. Test thuis uw verkeerskennis

Doe thuis, vanaf uw computer, de online zelftest. U krijgt direct de juiste antwoorden te zien, met uitleg over de verkeersregel. Zo ontdekt u binnen enkele minuten of uw verkeerskennis nog actueel is.

2. Opfriscursus in de buurt

Laat u bijspijkeren over de verkeersregels tijdens een theoriebijeenkomst en stel uw verkeersvragen aan een erkende docent. Veilig Verkeer Nederland geeft in het hele land opfriscursussen voor automobilisten, fietsers en scootmobielgebruikers. Dankzij subsidie neemt u voor een kleine bijdrage deel aan de VVN Opfriscursus. Meld u aan via dit formulier.

3. Maak een praktijkrit

Praktijk is in het verkeer minstens zo belangrijk als de theorie. Voor fietsers en scootmobielgebruikers vindt de praktijktraining plaats op dezelfde dag als de theoriebijeenkomst. Wilt u uw rijstijl met de auto onder de loep nemen, maak dan na afloop van de theoriebijeenkomst een afspraak met de docent voor een praktijkrit. Deze praktijkrit vindt plaats in uw eigen auto met een erkende rij-instructeur. Meld u aan via dit formulier

BijlageGrootteFormaat
Overzicht Opfriscursus ZH Rijvaardigheid 2018.pdf352.09 KB.pdf
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.